Info

h

‘80 % van de wereldbevolking die ze eet, bijna geen Nederlander die het weet: Insecten’

Het is de hoogste tijd om kennis te maken met de voordelen en mogelijkheden van deze delicatesse. Het project ‘Bugs’, met als mede-initiatiefnemer de firma Ruig probeert eetbare insecten als voedsel op de Nederlandse markt te brengen en het fenomeen “wat een boer niet kent, eet hij niet” te doorbreken.

Insectenproducten bieden de consument uiteenlopende voordelen zoals een nieuwe smaaksensatie, een hoge voedingswaarde in combinatie met weinig vet, een hoge productveiligheid en de mogelijkheid om bij te dragen aan verminderde milieubelasting.

Nieuwe smaaksensatie
Het is een misvatting te denken dat men insecten eet uit armoede. Men vindt het gewoon lekker. In Amerika staan sprinkhanen als ‘landshrimps’ op de menukaart. Ze smaken daadwerkelijk naar een krokante garnaal. Meelwormen doen meer denken aan popcorn.  Een innovatief en exclusief product met een verfijnde smaak!

Insecten culinair gezien
De mogelijkheden op culinair gebied met insecten zijn zeer divers. Uiteraard mede doordat deze producten in veel landen als delicatessen worden geserveerd waardoor de creativiteit van de kok nog meer op de proef wordt gesteld. Bekijk en download hier het Bugs receptenboekje met inspiratie en gerechten voor de beginnende insectenkok.

Bugs zijn hoogwaardig voedsel
Er bestaan geen misverstand over dat insecten gezond zijn. Insecten vormen hoogwaardig voedsel, mits uiteraard veilig geproduceerd. Lees hier meer over het veilig & verantwoorde productieproces van onze kwekers.

Insecten zijn een rijke bron van eiwitten en daarom een uitstekend alternatief voor vlees en vis Verder bestaan Bugs uit essentiële vetzuren (o.m. linolzuur), vitaminen (o.a. vitamine A, B2 en D) en mineralen, waaronder ijzer, en vormen daarmee hoogwaardig voedsel. De eetbare insecten steken met een gehalte van 40 tot 70 procent aan eiwitten zeer gunstig af bij bijvoorbeeld maïs, dat een proteïnegehalte heeft van slechts 10%. Lees hier meer over de voedingswaarden en gezondheidsvoordelen van verschillende insecten.

Oplossing voor het wereldvoedselvraagstuk
Het eten en integreren van insecten in de keuken zou al het verschil maken in het voedselvraagstuk. Lees hier meer over de het eten van insecten over de hele wereld. Om het koken en eten toegankelijker en makkelijker te maken hebben wij voor u wat recepten verzameld om mee te starten.

Wij hopen u met bovenstaande pagina’s voldoende te informeren, overtuigen en inspireren. Mocht u nog vragen of ideeen hebben kunt u ons mailen op info[at]ruig.nl of tijdens kantooruren bellen naar 075 684 7333. Eet smakelijk en tot ziens!